Ahmet Türk'ün ağabeyi toprağa verildi

DTK Eş Başkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekilli Ahmet Türk`ün sabah saatlerinde Ankara`da tedvi görmekte iken yaşamını yitiren ağabeyi Hacı Demo Türk`ün cenazesi, Derik`e bağlı Kesra Kenco köyünde toprağa verildi.

Polisiye Haberler 2.10.2013 13:19:04 0
Ahmet Türk

DTK Eş Başkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekilli Ahmet Türk`ün sabah saatlerinde Ankara`da tedvi görmekte iken yaşamını yitiren ağabeyi Hacı Demo Türk`ün cenazesi, Derik`e bağlı Kesra Kenco köyünde toprağa verildi.

Ahmet Türk`ü bu acılı gününde BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP`li milletvekilleri, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, Belediye Başkan Yardımcıları Leyla Salman, Şemsettin Sulhan, belediye meclis üeyeleri, belediye çalışanları ve binlerce yurttaş yalnız bırakmadı. 

Ankara`da tedavi gördüğü hastanede sabah saatlerinde yaşamını yitiren DTK Eş Başkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekilli Ahmet Türk`ün ağabeyi Hacı Demo Türk`ün cenazesi Ankara`dan uçakla Mardin`e gönderildi. Havaalanından alınan cenaze buradan Derik ilçesine bağlı Kesra Kenco Köyü`ne götürüldü. Burada götürüldüğü camide dini vecibeleri yerine getirilen Hacı Demo Türk`ün naaşı ardından defnedilmek üzere köy mezarlığına götürüldü. Defin törenine Türk ailesinin yanı sıra BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, DTK Daimi Meclis üyesi Osman Özçelik, DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyye Önder, BDP Hakkari Adil Zozani, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, Belediye Başkan Yardımcıları Leyla Salman, Şemsettin Sulhan, DİSK, KESK, KURDÎ-DER, MEYA-DER, MADAY-DER, HDP, DTK, MED-DER, BDP bölge yöneticileri ve belediye başkanlarının yanı sıra binlerce yurttaş katıldı. Cenaze`de Konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yaşamını yitiren Tomir Türk`ün bölgede "barış adamı" olarak bilinmesine ve insanların arasındaki husumetleri bitirmek için çalıştığına dikkat çekti.

Ardından konuşan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk ise, "Bu acılı günümüzde bizi yalnız bırakmayıp yanımızda olan ve yanımızda olmayan herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Bölge adına çok üzüntülüyüm. Bugün biz bir insanı değil bir barış elçisini kaybetmiş bulunmaktayız. Bundan sonra herkes umarım barış için çalışacaktır" diye konuştu. Konuşmaların ardından Türk ailesi Gündoğdu köyünde bulunan evlerinde taziyeleri kabul etti


ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


38.6° / 25.2°
  • BIST 100

    10471,32%0,76
  • DOLAR

    32,75% 1,53
  • EURO

    35,02% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2458,98% 2,86
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,75